skip to Main Content

BodyrestartJSH træning

”Få løst op for spændinger i kroppen. Træn muskler op til reel styrke og udholdenhed. Ret op på gamle skader. Få frigjort åndedrættet. Få balance mellem de indre organers funktioner og kroppens ydre tilstand. Find balancepunktet i kroppen. Få kredsløbet i gang, forebyg skader og styrk immunforsvaret.”

Hvad er BodyrestartJSH træning?

BodyrestartJSH træning er en sammensat træningsform, som er inspireret af kampkunst (karate),Dynamic Neuromuscular Stabilisation (DNS-træning) og yoga.

I BodyrestartJSH træningen anvender jeg øvelser fra kampkunsten, som kan udføres af alle med stor fysisk effekt, også for personer der ikke har forudgående kendskab til kampkunstens grundprincipper.

DNS er udviklet af en gruppe tjekkiske fysioterapeuter. DNS er en træningsform der tager udgangspunkt i børns udviklingstrin og bevægelser fra 3-12 måneders alderen. Disse bevægelser burde vi kunne mestre gennem hele livet. Gennem træningens øvelser stabiliseres kroppen og de indre kernemuskler styrkes.

Yoga er i sit grundprincip forening af krop, sind og ånd. Dvs. det er stillinger der arbejder hen imod at udvide den enkeltes kropsbevidsthed, ydre som indre. I yogaen arbejdes der også indgående med åndedræt og afspænding.

Hvordan foregår BodyrestartJSH træningen?

Vi arbejder med at udvikle evnen til, at bruge hele det menneskelige apparat i en samlet enhed. En tilstand, hvor bevidstheden samarbejder med nervesystemet, der igen stimulerer musklerne og blodcirkulationen.

Vi arbejder med åndedrættet, for at bevidstgøre kroppen om dens begrænsning/muligheder og der igennem bliver vi i stand til at arbejde med dem.

Første time starter med en grundig gennemgang af muskler og led, kombineret med centrering og koordinering af krop og åndedræt.

Øvelserne vil blive gentaget igen og igen, herved opnår hver deltager centrering og koordinering af den fysiske krops harmoni. Alle øvelser fremmer og styrker kroppens bevægeapparat og skal samtidig betragtes som opvarmning til træningens sammentrækkende og udvidende øvelser.

Under forløbet indgår også åndedrætsøvelser, koordination, reaktionsøvelser og fokusering. Anden time består af afspændingsøvelser og DNS stabilisation, hvor du vil lære, at påvirke dine begrænsninger ved indføling omkring muskelstræk og sammentrækning.

Hvis tiden tillader det, slutter vi af med meditation.

Deltagere

Træningen anbefales til personer, med en rimelig motorisk bevægelighed, der gerne vil opnå fysisk styrke og harmoni samtidig og som er indstillet på at træne målrettet for, at forebygge fysiske og psykiske dårligdomme før de bliver alvorlige.

Træningen vil medføre en ægte smidighed og harmoniske krop, som giver kroppens indre organer en bedre evne til at frigøre affaldsstoffer.

Underviser

Jannich Schaking Hansen er kropsterapeut, uddannet ved body-sds og underviser i bodyrestartJSH træningsform. Han har mere end 40 års erfaring fra sportens verden og body-sds træning. Jannich har undervist siden 1977.


Back To Top